Salaojitus on hyvä tapa saattaa peltojen kuivatus kerralla kuntoon.

Salaojien avulla voi myös lisätä pellon hyödynnettävissä olevaa pinta-alaa, sillä toisin kuin avo-ojat, ne eivät rajoita pellon käyttöä.

Toimiva salaojitus parantaa pellon mururakennetta edistämällä maan omia prosesseja. Nykyiset, isokokoiset koneet ovat painavia, minkä vuoksi maaperän tiivistymisen vaara on kasvanut. Elinvoimainen maaperä kestää raskaampiakin koneita tiivistymättä.

Huolellinen sorastus on välttämätön toimenpide, joka estää maaperän partikkeleiden pääsyn putkistoon tukkimaan niitä. Salaojasoran hyvä laatu on myös tärkeä tekijä. Me murskaamme käyttämämme salaojasoran itse.

Salaojituksen tilaamisessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä kevät ja syksy ovat meille kiireisintä aikaa. Salaojitus kyllä onnistuu ennen kylvöjä, mutta rajallisen ajan vuoksi kovin paljon ei välttämättä ehditä ojittaa. Pidempi sesonki on syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ojitamme myös kesällä, mikäli asiakkaalle sopii.

Peltojen salaojitus on yksi erikoisaloistamme, ja olemmekin jo lähes 30 vuoden ajan auttaneet maanviljelijöitä saamaan peltonsa parhaaseen mahdolliseen kasvukuntoon.

ojituksessa käytetty vaaituskoje

Peltojen salaojituksen hinta

Ota yhteyttä, mikäli haluat tietää mikä on peltojen salaojituksen hinta juuri nyt. Voit myös soittaa suoraan myyjään.